Pui cu telina si vin
PrinteazaPui cu telina si vin din: carne de pui, amidon, telina, ceapa, ardei, ghimbir, zahar, vin, ulei, sare.
- 300 g carne albă de pui
- 1 albuş
- 2 linguri amidon
- 250 g telină
- 1 fir ceapă verde (1/2 ceapă)
- 1 ardei iute
- 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt
- 1 linguriţă rasă de zahăr maro
- 1 linguriţă vin chinezesc
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se taie ţelina, curăţată şi spălată, şuviţe cât mai subţiri, ceapa în cubuleţe şi ardeiul rondele fine.
Carnea de pui se taie fâşii, de aproximativ o jumătate de centimetru, şi se omogenizează cu un amestec din amidon, sare şi albuş, bătute uşor înainte.
In trei linguri de ulei, bine încălzit înainte într-o tigaie, se prăjeşte carnea de pui, amestecând tot timpul, spre a nu se lipi bucăţelele între ele.
Se scot, când sunt gata, şi se lasă să se scurgă bine pe un şerveţel absorbant. Se mai adaugă două linguri de ulei în tigaia în care s-a preparat carnea şi se pun la făcut, ţelina, ghimbirul, ceapa şi ardeiul.
După aproximativ trei minute se adaugă carnea de pui, sarea, zahărul şi vinul şi se mai lasă timp de un minut împreună, amestecându-se tot timpul uşor.
Se serveşte cald, cu orez.
Pofta buna!