Pui cu turmeric si cartofi mov

Printeaza

Pui cu turmeric si cartofi mov din: piept de pui, turmeric, sofran, ceapa, usturoi, ghimbir, sare, piper, ulei, cartofi mov, unt, seminte de negrilica, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu turmeric si cartofi mov

  • 400 g piept de pui dezosat
  • 3 linguriţe de turmeric
  • câteva fire de şofran
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt
  • sare de Himalaya
  • piper alb
  • ulei de măsline extravirgin
  • 300 g cartofi mov
  • 30 g unt
  • seminţe de negrilică
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui îl speli, apoi îl tai în bucăţi potrivite.

Intr-o tigaie adaugi pieptul de pui, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ghimbirul ras, turmericul, firele de şofran, uleiul de măsline, sarea de Himalaya, piperul alb, pătrun­jelul verde tocat mărunt, apă cât să acopere toate ingredientele şi le laşi să fiarbă, timp de 35-40 de mi­nute, la foc mic.

Intre timp, speli cartofii mov şi îi pui la fiert întregi, necurăţaţi, în apă cu puţină sare. După ce au fiert, îi laşi să se răceas­că, îi cureţi de coajă şi îi tai potrivit ca mărime. Intr-o tigaie încingi untul, adaugi cartofii mov, puţină sare, câteva seminţe de negrilică şi pătrunjel verde, tăiat mărunt.

Puiul cu turmeric îl serveşti cald, alături de cartofii mov.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.