Pui cu unt
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute, unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma.
Ingrediente:
- 700 g carne de pui
- o ceapă
- 150 g roşii
- 100 g caju
- 100 g migdale
- doi ardei iuţi
- 3 linguri cu unt
- câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi
- un beţişor de scorţişoară
- un vârf de cuţit cu pudră de curcumă
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se topeşte untul şi se căleşte ceapa tocată. Concomitent se pune şi beţişorul de scorţişoară, pentru ca ceapa să devină aromată. Se presară praful de curcumă, ardeii iuţi tocaţi mărunt, usturoiul şi ghimbirul.
Se amestecă încontinuu şi se stinge cu puţină apă. După câteva minute se adaugă roşiile tocate foarte fin, apoi migdalele şi alunele caju măcinate.
Pentru ca sosul să fie suficient de gros, se mai toarnă apă după dorinţă. Când a început să fiarbă sosul se adaugă carnea de pui tăiată bucăţele, iar când sunt gata, se mai poate pune puţin unt. Se decorează cu felii de lămâie şi se serveşte alături de orez.
Pofta buna!