Pui cu usturoi in aspic
PrinteazaPui cu usturoi in aspic din: pui, ardei, morcov, ceapa, usturoi, oua, gelatina, verdeata, sare.
- 1 pui
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 6 ouă
- 5 foi de gelatină
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Spală puiul, porţionează-1 mare şi pune-1 la fiert într-o oală cu doi litri de apă. Spumează şi adaugă ardeiul,
morcovul, ceapa şi usturoiul.
Pune sare şi lasă la fiert circa 40 de minute. Intre timp, fierbe ouăle. Strecoară carnea şi legumele, pune zeama rămasă pe foc. Ţine foile de gelatină 5 minute în apă rece.
După ce s-au înmuiat, adaugă-le în zeama de pe foc, amestecând bine. Scoate carnea de pe oase. Pune câte un ou în câte un castronel, adaugă bucăţi de carne şi puţină verdeaţă, apoi toarnă zeamă să le acopere. Dă-le la rece până se întăresc.
Serveşte aspicul cu verdeaţă.
Pofta buna!