Pui cu vin alb
PrinteazaPui cu vin alb din: pui, ulei, vin, bulion, sare.
- 1 pui (întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.)
- 2-3 linguri ulei (untură sau unt)
- 1 pahar vin alb
- 5-6 linguri cu vârf bulion
- sare
Mod de preparare:
Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8 bucăţi, cam de aceeaşi mărime. Intr-o tigaie mai mare se pune la foc, mai viu la început şi mai domol după aceea, grăsimea, apoi bucâţile de pui, sărate, care urmează a fi prăjite.
Când puiul s-a rumenit, se adaugă vinul şi, după câteva minute, şi bulionul (sos de tomate). Tigaia se mai ţine la foc mic, cam 5-10 minute, apoi puiul poate fi servit, cu salată de ardei copţi.
Pofta buna!