Pui cu vinete

Printeaza

Pui cu vinete

Ingrediente:Pui cu vinete

  • 1 caserolă cu piept de pui
  • 1 kg vinete
  • 1/2 kg roşii
  • 2-3 cepe
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei galben
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • condimente
  • făină

Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi potrivite, îl rumeneşti în uleiul încins şi îl laşi deoparte. Vinetele le cureţi de coajă şi le tai felii subţiri, pe lung. Le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, apoi le aşezi pe o farfurie până pregăteşti sosul.

Cureţi ceapa, o toci mărunt, roşiile le decojieşti şi le dai pe râzătoare, iar usturoiul îl cureţi şi îl pisezi. Separat, faci o supă dintr-o cană de apă cu o linguriţă de condimente.

Prăjeşti apoi ceapa în acelaşi ulei în care ai pregătit pieptul de pui, adaugi făină, torni şi supa şi laşi să fiarbă la foc mic 15 minute. Intr-o tavă unsă cu ulei aşezi bucăţile de piept de pui, feliile de vinete, torni sosul şi le dai la cuptor pentru 30 de minute.

Pe farfurie aşezi în evantai 4 felii de vinete şi între ele pui inele de ardei roşu şi galben. Alături aşezi 2-3 bucăţele de pui, torni puţin sos şi presari pătrunjel tocat fin.

Pui cu vinete

Pui cu vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.