Pui cubanez cu masline si capere

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar.

Ingrediente:Pui cubanez cu masline si capere

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g ardei grasi rosii copti
  • 80 g masline umplute cu ardei
  • 4 fileuri de piept de pui (a circa 120 g)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 conserva de rosii decojite (850 ml)
  • 4 linguri de capere (de la borcan)
  • 4 linguri de stafide
  • 100 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb sau supa
  • sare
  • piper
  • chimen
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se toaca usturoiul; ceapa se taie felii. Se lasa sa se scurga ardeii si maslinele. Ardeii se taie fasii, iar maslinele, felii. Se spala puiul se sterge, se taie cuburi de circa 1-1/2 cm.

Se incinge uleiul intr-o tigaie cu pereti inalti sau in wok.

Se calesc ceapa si usturoiul circa 3 minute. Se adauga cuburile de carne si se mai prajesc circa 3 minute, amestecand. Se adauga rosiile, ardeiul gras, caperele si stafidele.

Se toarna supa si vin alb; se lasa sa fiarba la foc moale circa 5 minute.

Se condimenteaza preparatul cu sare, piper, chimen si zahar. Se serveste cu garnitura de orez.

Pui cubanez cu masline si capere

Pui cubanez cu masline si capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.