Pui cubanez cu masline si capere
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar.
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 200 g ardei grasi rosii copti
- 80 g masline umplute cu ardei
- 4 fileuri de piept de pui (a circa 120 g)
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 conserva de rosii decojite (850 ml)
- 4 linguri de capere (de la borcan)
- 4 linguri de stafide
- 100 ml supa de legume
- 100 ml vin alb sau supa
- sare
- piper
- chimen
- zahar
Mod de preparare:
Se toaca usturoiul; ceapa se taie felii. Se lasa sa se scurga ardeii si maslinele. Ardeii se taie fasii, iar maslinele, felii. Se spala puiul se sterge, se taie cuburi de circa 1-1/2 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie cu pereti inalti sau in wok.
Se calesc ceapa si usturoiul circa 3 minute. Se adauga cuburile de carne si se mai prajesc circa 3 minute, amestecand. Se adauga rosiile, ardeiul gras, caperele si stafidele.
Se toarna supa si vin alb; se lasa sa fiarba la foc moale circa 5 minute.
Se condimenteaza preparatul cu sare, piper, chimen si zahar. Se serveste cu garnitura de orez.
Pui cubanez cu masline si capere
Pofta buna!