Pui la cuptor cu cartofi si condimente
PrinteazaPui la cuptor cu cartofi si condimente din: pui, condimente pentru friptură de pui, cartofi, ulei.
- 1 pui
- 1 plic de condiment pentru friptură de pui
- 8 cartofi
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl usuci cu un şervet şi îl laşi deoparte. Amesteci plicul de condiment cu 2 linguri de ulei şi ungi puiul în interior şi exterior, apoi îl pui într-o tavă cu puţină apă şi ulei.
Bagi tava în cuptorul preîncălzit şi laşi puiul la cuptor până se rumeneşte şi trece testul coacerii. Din când în când, scoţi tava şi ungi puiul cu sosul format. între timp, cureţi şi speli cartofii.
Roteşti ustensila în mijlocul fie cărui cartof, până ajunge în capăt, apoi tragi uşor şi obţii spirale, pe care la pui la rumenit într-o baie de ulei.
Scoţi spiralele de cartofi prăjite pe şerveţele, pentru a absorbi grăsimea. Aşezi puiul pe un platou şi împrejurul lui, pui cartofii spirale.
Pui la cuptor cu cartofi si condimente
Pofta buna!