Pui la cuptor cu cartofi dulci

Printeaza

Pui la cuptor cu cartofi dulci din: pui, ceapa rosie, ardei, cartofi dulci, fasole neagra, lapte de cocos, orez, lipii, usturoi, ardei iute, coriandru, cimbru, lime, nucsoara, ienibahar.

 

Ingrediente: 

  • 1 pui întreg de 1,5kg
  • 2 cepe roşii, tăiate în jumătăţi, apoi în sferturi, lăsând rădăcina intactă
  • 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi în cuburi
  • 4 cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi în cuburi
  • 1 conservă de 400g de fasole neagră, scursă şi clătită
  • 1 conservă de 400ml lapte de cocos
  • orez fiert şi lipii, pentru servit

Ingrediente pasta:

  • 1 ceapă roşie, tocată în bucăţi mari
  • 5 căţei de usturoi, decojiţi
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe
  • 3 ardei iuţi verzi, curăţaţi de seminţe
  • 1 legătură de coriandru, tulpinile tocate grosier, iar frunzele păstrate întregi, pentru servit
  • 1 legătură mare de cimbru, frunzele culese
  • coaja rasă şi zeama de la 2 limes (păstrează jumătăţile din care ai stors zeama pentru pui)
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri ulei de măsline sau rapiţă, plus puţin extra pentru stropit puiul
  • 1/2 nucsoara, rasă
  • 1 linguriţa de ienibahar măcinat

 

 

Mod de preparare:

Intâi prepară pasta. Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie, adaugă un praf generos de sare şi mixează-le, adăugând putină apă, dacă amestecul nu pare să aibă consistenta potrivită.

Leagă picioarele păsării, dacă vrei şi pune-o într-o tavă mare. Toarnă pasta şi freacă puiul cu ea pe exterior şi în interior.

Umple cavitatea puiului cu jumătăţile de lime stoarse şi acoperă tava cu folie de aluminiu.

Ţine-o la frigider până la 48 de ore sau minimum 2 ore.

Incinge cuptorul la 200°C. Găteşte puiul 45 de minute.

Scoate puiul din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu şi transferă cu grijă carnea pe o farfurie, turnând în tavă zeama strânsă în cavitate.

Pune ceapa, ardeii şi cartofii dulci în tavă şi asezonează-i bine, apoi tăvăleşte-i pentru a se acoperi de pasta rămasă în tavă.

Pune puiul peste legume şi stropeşte-l cu puţin ulei.

Micşorează temperatura din cuptor la 180°C şi introdu din nou tava pe raftul din mijloc, neacoperită de această dată.

Las-o 45 de minute sau până când legumele se inmoaie, iar puiul se pătrunde. In cazul în care ai un termometru pentru carne, verifică dacă temperatura a ajuns la 75°C.

Scoate puiul cu grijă din tavă, aşază-l pe o farfurie şi înfăşoară-l în folie de aluminiu, apoi lasă-l să se odihnească.

Pune tava pe aragaz, la foc mediu. Adaugă în ea fasolea şi laptele de cocos, răzuind fundul tăvii pentru a desprinde resturile crocante prinse acolo.

Fierbe sosul până când se îngroaşă puţin, apoi asezonează-l după gust. Dacă arată uleios, îndepărtează grăsimea de la suprafaţă cu ajutorul unei linguri.

Pune puiul la loc în tavă şi presară pe el frunzele de coriandru, înainte de a aşeza tava pe masă. Serveşte-l cu orez şi lipii.

 

Pui la cuptor cu cartofi dulci

Pui_la_cuptor_cu_cartofi_dulci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.