Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie

Printeaza

Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci.

 

Ingrediente:

  • 6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi
  • 3 ramurele de rozmarin
  • 250 ml vin alb demisec
  • 1 lamaie, taiata rondele
  • 500 g ciuperci de crescatorie proaspete

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 6 sau 200′ C. Opăreşte ciupercile în 200 ml apă clocotită timp de 20 min.

Scurge-le bine şi păstrează zeama. Intre timp, încinge o tigaie cu puţin ulei, pune bucăţile de pui, cu pielea în jos, şi prăjeşte-le la foc potrivit, 5 min, până se rumenesc uşor, apoi întoarce-le şi mai lasa-le pe foc circa 1 min.

Pune carnea de pui într-o tavă de copt, apoi aşaza ciupercile deasupra.

Prăjeşte segmentele de ceapă în tigaie, cu ulei, timp de 5 min, până se rumenesc.

Toarnă apoi în tigaie vinul alb, zeama de la ciuperci, râmurelele de rozmarin şi bucăţile de lămâie, asezonează cu sare şi piper şi fierbe la foc iute, 5 minute, până când lichidul scade la jumătate.

Pune amestecul din tigaie în tava de copt, peste pui şi ciuperci.

Acoperă cu folie şi dă la cuptor 15 min; scoate folia şi coace în¬că 5 min, până s- a pătruns carnea de pui.

 

Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie

Pui_la_cuptor_cu_ciuperci_si_lamâie

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce-mi place puiul asta

  2. Sigur o sa incerc puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.