Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie
PrinteazaPui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci.
Ingrediente:
- 6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele
- 1/2 lingurita ulei de masline
- 500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi
- 3 ramurele de rozmarin
- 250 ml vin alb demisec
- 1 lamaie, taiata rondele
- 500 g ciuperci de crescatorie proaspete
Mod de preparare:
Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 6 sau 200′ C. Opăreşte ciupercile în 200 ml apă clocotită timp de 20 min.
Scurge-le bine şi păstrează zeama. Intre timp, încinge o tigaie cu puţin ulei, pune bucăţile de pui, cu pielea în jos, şi prăjeşte-le la foc potrivit, 5 min, până se rumenesc uşor, apoi întoarce-le şi mai lasa-le pe foc circa 1 min.
Pune carnea de pui într-o tavă de copt, apoi aşaza ciupercile deasupra.
Prăjeşte segmentele de ceapă în tigaie, cu ulei, timp de 5 min, până se rumenesc.
Toarnă apoi în tigaie vinul alb, zeama de la ciuperci, râmurelele de rozmarin şi bucăţile de lămâie, asezonează cu sare şi piper şi fierbe la foc iute, 5 minute, până când lichidul scade la jumătate.
Pune amestecul din tigaie în tava de copt, peste pui şi ciuperci.
Acoperă cu folie şi dă la cuptor 15 min; scoate folia şi coace în¬că 5 min, până s- a pătruns carnea de pui.
Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie
Pofta buna!
Ce-mi place puiul asta
Sigur o sa incerc puiul asta