Pui la cuptor cu legume si sunca afumata
PrinteazaPui la cuptor cu legume si sunca afumata din: sunca afumata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ficat de pasare, toast, patrunjel, sare, piper, pui, boia de ardei dulce, dovlecel, vanata, ardei grasi, masline, rozmarin.
- 75 g sunca afumata taiata cubulete
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa
- 100 g ficat de pasare
- 3 felii de toast
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 1 pui la cuptor (1,5 kg)
- boia de ardei dulce
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 2 ardei grasi rosii
- 75 g masline negre
- 1 lingurita rozmarin
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Prăjiţi şunca într-o lingură de ulei. Tăiaţi ceapa cubuleţe, adăugaţi-o în tigaie şi căliţi-o.
Spălaţi ficatul şi tocaţi-l mărunt, la fel şi pâinea toast.
Adăugaţi-le în tigaie împreună cu pătrunjelul şi condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Condimentaţi puiul cu sare, piper şi boia, umpleţi-l cu amestecul de mai sus, aşezaţi-l într-o tavă şi ungeţi-l cu ule. Lăsaţi-l cca. 30 min. la cuptor. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt.
Aşezaţi-le în jurul puiului împreună cu rozmarinul şi măslinele şi lăsaţi-l la cuptor alte 30 min.
Intre timp, stropiţi-l cu sosul format. Serviţi puiul cu legumele şi ornaţi-l cu rozmarin.
Pui la cuptor cu legume si sunca afumata
Pofta buna!
Nota 10 pentru puiul asta!
Arata foarte bine puiul asta 🙂