Pui la cuptor cu lipie

Printeaza

Pui la cuptor cu lipie din: lipii, pui, ulei, ceaoa, lamaie, sare, sumac, seminte de pin.

Ingrediente:Pui la cuptor cu lipie

  • 4 lipii (de aproximativ 1 cm grosime)
  • 2 pui (aproxcimativ 1 kg fiecare)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 500 g ceapă uscatcă
  • sucul de la 3 lămâi mari
  • sare
  • 100 g sumac
  • 100 g seminţe de pini (ambele uşor de procurat din magazinele cu specific arab)
  • ulei ptentru prăjit (obişnuit)

Mod de preparare:

Puii se curăţă bine şi se spală cu un amestec de oţet cu suc de lămâie. Se taie fiecare în câte două jumătăţi şi se prăjesc în ulei bine încins.

Se scot bucăţile de pui şi se lasă la scurs. într-o tavă ceva mai înaltă, de mărimea lipiei, se aşează lipia şi se toarnă deasupra uleiul de măsline. (Se prepară în patru tăvi separate, pe rând.) Ceapa, călită anterior până la maroniu, se aşează deasupra. Se presară sumacul, se sărează după gust şi se pune în centru o jumătate de pui.

Se adaugă seminţele de pin. (Pentru a nu îşi pierde savoarea, seminţele de pin se lasă în uleiul bine încins înainte, având grijă să rămână galben-auriu la culoare.) Se lasă tava în cuptor aproximativ opt-zece minute, fiind de preferat un cuptor în care flacăra să bată de sus.

Se serveşte cu cât mai multe salate diferite şi murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.