Pui la cuptor cu măsline şi cartofi
PrinteazaO reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie.
- 2 pui mici (a 800 g)
- 800 g cartofi mici roşii
- 100 g măsline negre (fără sâmburi)
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 1 fir rozmarin
- 1 fir salvie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală puii, se şterg şi se taie jumătăţi. Se spală cartofii, se decojesc şi se taie felii.
Se aşază într-o formă unsă împreună cu măslinele şi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper; se amestecă.
Jumătăţile de pui se sărează şi se piperează pe toate părţile şi se stropesc cu 1 lingură de ulei de măsline.
Se aşază peste cartofi cu partea cu pielea în sus şi se coc la cuptor cca 55 de minute, până se rumenesc. în acest timp se mai întorc din când în când cartofii.
Se curăţăusturoiul şi se taie felii. Se rup frunzuliţele de verdeaţă şi se toacă; se amestecă împreună cu usturoiul şi restul de ulei de măsline.
In timpul ultimelor 10 minute de coacere puiul se unge cu acest amestec; restul se toarnă peste cartofi.
Pui la cuptor cu măsline şi cartofi
Pofta buna!