Pui la cuptor in stil indian

Printeaza

Pui la cuptor in stil indian – o rețetă plină de arome, care aduce în bucătăria ta esența și condimentele caracteristice bucătăriei indiene.

Aceasta combinație de condimente și ierburi aromatice transformă un simplu preparat de pui într-o experiență culinară memorabilă, ideală pentru un prânz în familie sau o cină festivă.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui întregi
  • 2 lingurițe de garam masala
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță de chili pudră
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt, răzuit
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sucul de la o lămâie
  • 150 g iaurt natural
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Frunze de coriandru proaspete pentru garnitură

Mod de preparare

Pregătirea marinadei: Într-un bol mare, combină iaurtul cu garam masala, turmeric, coriandru măcinat, chili, ghimbirul răzuit, usturoiul zdrobit, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Amestecă bine până la omogenizare.

Marinarea puiului: Adaugă pulpele de pui în bol și asigură-te că sunt complet acoperite de marinadă. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte, pentru a permite aromelor să pătrundă bine în carne.

Pregătirea pentru copt: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așează pulpele de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și toarnă peste ele restul marinadei.

Coacerea: Introdu tava în cuptor și coace puiul timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când pielea devine aurie și crocantă, iar carnea se desprinde ușor de pe os.

Finalizarea: Scoate puiul din cuptor și lasă-l să se odihnească pentru câteva minute. Garnisește cu frunze de coriandru proaspete și servește cald.

Puiul la cuptor în stil indian este un fel de mâncare savuros și plin de arome, care te va transporta direct în inima Indiei. Este perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a adăuga varietate mesei tale zilnice.

 

Pui la cuptor in stil indian – varianta

Incinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min.

Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe, tăiate rondele, deasupra.

Stropeşte cu ulei şi coace la cuptor 25 min. Intre timp, într-un castron mic, amestecă 3 cepe verzi, tocate mărunt, 150 g iaurt şi câteva frunze de mentă, apoi asezonează.

Serveşte cu carnea de pui şi pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. merg pe mana voastra

  2. am ales sa fac acest pui, sper ca e bun 🙂

  3. Buna ideea asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.