Pui la cuptor umplut cu ficatei

Printeaza

O reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare, kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa.

Ingrediente:

  • 1 pui de casa intreg
  • 300 g ficatei de pasare
  • 200 g kaizer
  • 100 g cascaval
  • 1 1/2 lingurita condimente
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • 1 pahar de apa

 

Mod de preparare:

Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o culoare frumoasă şi îl speli bine încă o dată.

Speli şi ficăţeii, iar kaizerul îl tai felii subţiri.

Presari în interiorul puiului 1 linguriţă condimente, piper şi cimbru, după gust.

Il umpli cu ficăţei, feliuţe de kaizer şi caşcavalul răzuit pe răzătoa­rea mare.

Apoi prinzi puiul la capăt cu scobitori, îl pui într-un vas de lut în care ai pus ulei, apă şi 1/2 linguriţă condimente, pui capacul şi dai vasul la cuptor pentru 1 oră şi 30 de minute. Atenţie!

Vasul de lut trebu­ie scufundat în apă timp de 12 ore, înainte de a fi pus la cuptor.

Trebuie bine îmbibat în apă.

Când este gata, scoţi puiul şi-l aduci la masă, pe pat de varză fin tocată sau pe o altă garnitură.

Pui la cuptor umplut cu ficatei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.