Pui la cuptor umplut cu ficatei
PrinteazaO reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare, kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa.
- 1 pui de casa intreg
- 300 g ficatei de pasare
- 200 g kaizer
- 100 g cascaval
- 1 1/2 lingurita condimente
- piper
- cimbru
- ulei
- 1 pahar de apa
Mod de preparare:
Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o culoare frumoasă şi îl speli bine încă o dată.
Speli şi ficăţeii, iar kaizerul îl tai felii subţiri.
Presari în interiorul puiului 1 linguriţă condimente, piper şi cimbru, după gust.
Il umpli cu ficăţei, feliuţe de kaizer şi caşcavalul răzuit pe răzătoarea mare.
Apoi prinzi puiul la capăt cu scobitori, îl pui într-un vas de lut în care ai pus ulei, apă şi 1/2 linguriţă condimente, pui capacul şi dai vasul la cuptor pentru 1 oră şi 30 de minute. Atenţie!
Vasul de lut trebuie scufundat în apă timp de 12 ore, înainte de a fi pus la cuptor.
Trebuie bine îmbibat în apă.
Când este gata, scoţi puiul şi-l aduci la masă, pe pat de varză fin tocată sau pe o altă garnitură.
Pui la cuptor umplut cu ficatei
Pofta buna!