Pui la cuptor cu usturoi si cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de pui la cuptor cu usturoi si cimbru din: costita, puisori, usturoi, cimbru, uleid e masline, zeama de lamaie, vin alb, supa de pui, bulion, unt si faina.
- 12 felii costita
- 6×450 g puisori
- 2 capatani usturoi, taiate in doua
- 6 fire cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 175 ml vin alb, sec
- 300 ml supa de pui sau de legume
- 1 lingura bulion
- 15 g unt amestecat cu 15 g faina
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la semnul 5/190 °C. Acoperă fiecare puişor cu câte 2 felii de costiţă şi aşază-l în tava de copt cu usturoiul şi cimbrul. Presară sare, piper şi stropeşte cu zeama de lămâie.
Dă la cuptor 20 de minute şi apoi adaugă vinul şi 175 ml apă şi continuă să ţii la cuptor 20 de minute, până când se pătrund complet. Transferă puişorii pe platoul de servit şi ţine la cald.
Toarnă sucurile din tavă într-un vas şi adaugă supa Fierbe 5 minute şi apoi adaugă bulionul şi amestecul de unt şi făină Fierbe până când sosul se îngroaşă, amestecând continuu 5 minute. Serveşte în sosieră.
Pui la cuptor cu usturoi si cimbru
Pofta buna!