Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin
PrinteazaPui la cuptor cu usturoi si rozmarin din: pui, usturoi, lamai, unt, rozmarin, sare, piper, cartofi noi, ulei de masline, miere.
- 1 pui intreg (de circa 1,5 kg)
- 1 capatana de usturoi
- 2 lamai
- 1 lingura unt
- 4 crengute de rozmarin
- sare
- piper
- 1 kg cartofi noi
- 3 lingurite ulei de masline
- 3 lingurite miere
Mod de preparare:
Speli puiul şi-l usuci, inclusiv prin interior, cu hârtie absorbantă. Tai în două căciulia de usturoi, la fel tai şi lămâile.
Dai puiul cu sare şi piper pe dinafară şi pe dinăuntru. Pui în interiorul puiului o jumătate de căciulie de usturoi, o jumătate de lămâie şi o crenguţă de rozmarin.
Fixezi deschizătura cu 1-2 scobitori. Ungi o tavă cu puţin ulei, aşezi puiul şi dai tava la cuptor pentru circa 30 de minute.
In acest timp speli cartofii, îi usuci şi îi tai pe lung în patru sau în felii groase, dacă sunt mai mari cartofii.
Ii aşezi apoi în tavă, în jurul puiului, presari sare peste cartofi, îi stropeşti cu 2 linguri ulei şi dai tcftul din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute.
Storci o jumătate din lămâia rămasă. Topeşti untul într-o crăticioară, adaugi mierea, 1 lingură cu ulei şi 2 linguri cu zeamă de lămâie.
Amesteci şi ungi (cel mai bine cu o pensulă de bucătărie) de mai multe ori puiul.
Pui în tavă şi restul de usturoi, lămâia şi rozmarinul, mai laşi circa 30 de minute, timp în care ungi din nou carnea cu amestecul preparat.
Pui la cuptor cu usturoi si rozmarin
Pofta buna!
O sa fac si eu azi un pui din asta