Pui la cuptor cu usturoi si salsa de ardei
PrinteazaPui la cuptor cu usturoi si salsa de ardei din: rosii, ceapa, ulei de masline, porumb, ardei, usturoi, chmen, oregano, sare, boia, coriandru, pui, faina, telina, rozmarin, cimbru, vermut, supa de pui.
Ingrediente:
Salsa:
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ştiulete de porumb
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1/2 linguriţă oregano
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă boia
- 2 linguri coriandru verde tocat
Pui:
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 pui de 1,5 kg fiecare, porţionaţi
- 50g făină
- 40 de căţei de usturoi în coajă
- 3 fire ţelină
- 4 fire rozmarin
- 3 fire cimbru
- 200 ml vermut alb sec
- 200 ml supă de pasăre
- 1 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
prepară salsa: se încinge potrivit grătarul. Roşiile şi ceapa se ung cu ulei de măsline şi se aşază pe grătar, împreună cu porumbul. lasă să se rumenească 10-12 minute fără să stea direct pe flacără.
iau de pe grătar, se lasă să se răcească şi se toacă roşiile şi ceapa, iar ştiuletele se curăţă de boabe. amestecă toate cu ardeii graşi tăiaţi cuburi, usturoi, chimen, oregano, sare, boia şi coriandru. Se dau la frigider până la momentul servirii.
încinge cuptorul la 175 °C. Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de pui tăvălite în prealabil prin făină; se aşază apoi în tavă. adaugă în tigaie usturoi, ţelină, rozmarin şi cimbru şi se călesc 1 min.
stinge cu vermut şi se dau în clocot la foc iute până se evaporă alcoolul. Se adaugă supa de pasăre şi sarea şi se dau din nou în clocot.
adaugă în tavă, se acoperă cu folie şi se coc la cuptor45 min.
Se serveşte puiul cu salsa.
Pui la cuptor cu usturoi si salsa de ardei
Pofta buna!