Pui la cuptor
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de pui la cuptor din: pui, rosii, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, ulei, vin, supa, bulion si patrunjel.
- 1 pui (circa 1,2 kg)
- 500 g rosii
- 1 fir telina verde
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- 150 ml supa
- 2 linguri bulion
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spală puiul, se şterge şi se taie în opt. Se taie roşiile în opt. Se taie cuburi ţelina, ceapa franţuzească şi usturoiul. Se sărează şi se piperează carnea. Se prăjeşte în uleiul încins până se rumeneşte. Se călesc ceapa franţuzească şi usturoiul, apoi se adaugă ţelina şi se călesc împreună.
Se adaugă roşiile, vinul, supa şi bulionul. Se condimentează. Se adaugă bucăţile de pui, în afară de piept, şi se lasă să se înăbuşe cca 40 min. După ce trece jumătate din timpul de coacere, se adaugă bucăţile de piept. Se mai adaugă puţină supă. Se sărează, se piperează şi se presară pătrunjel.
Pui la cuptor
Pofta buna!
Arata foarte bine puiul la cuptor