Pui la cuptor

Printeaza

O reteta simpla si savuroasa de pui la cuptor din: pui, rosii, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, ulei, vin, supa, bulion si patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 pui (circa 1,2 kg)
  • 500 g rosii
  • 1 fir telina verde
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml supa
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se spală puiul, se şterge şi se taie în opt. Se taie roşiile în opt. Se taie cuburi ţelina, ceapa franţuzească şi usturoiul. Se sărează şi se piperează carnea. Se prăjeşte în uleiul încins până se rumeneşte. Se călesc ceapa franţu­zească şi usturoiul, apoi se adaugă ţelina şi se călesc împreună.

Se adaugă roşiile, vinul, supa şi bulionul. Se condimentează. Se adaugă bucăţile de pui, în afară de piept, şi se lasă să se înăbuşe cca 40 min. După ce trece jumătate din timpul de coacere, se adaugă bucăţile de piept. Se mai adaugă puţină supă. Se sărează, se piperează şi se presară pătrunjel.

Pui la cuptor

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine puiul la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.