Pui cu cuscus

Printeaza

Pui cu cuscus din: pulpe de pui, sare, piper, curry, boia, usturoi, ceapa, coriandru, otei, ulei, cuscus, supa de pui, mazare, spanac.

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui dezosate, fără piele
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu pudră de curry
  • 1 lingură cu boia
  • 4 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi
  • 1 ceapă, decojită şi tăiată în inele
  • 4 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat rtiărunt
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 350 g cuşcuş
  • 450 ml supă de pui caldă
  • 300 g mazăre congelată
  • 200 g frunze de spanac
  • un vas de Jena cu capac

 

Mod de preparare:

Pune puiul în vasul de Jena. Asezonează cu sare şi piper şi adaugă pudra de curry, boia ua, usturoiul, ceapa, coriandrul, oţetul, uleiul şi amestecă bine.

Pune capacul şi lasă puiul să se marineze timp de cel puţin 20 de minute, sau câteva ore, daca ai timp.

Setează cuptorul la 200”C. Toarnă peste pui 300 ml apă. Pune capacul vasului şi dă-l la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp, pune cuşcuş-ul într-un vas pentru cuptor şi toarnă deasupra supa.

Adaugă puţină sare, apoi amestecă şi lasă-l timp de 5 minute pentru ca supa să fie absorbită.

Pune mazărea congelată şi frunzele de spanac. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi introdu-l în cuptor timp de 10 minute, în timp ce se coace şi puiul.

Aşază puiul deasupra cuşcuş-ului, toarnă zeama rezultată de la pui şi serveşte.

 

Pui cu cuscus

Pui_cu_cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.