Pui de arad

Printeaza

Pui de arad

Ingrediente:Pui de arad

  • 1 pui mare
  • 1 pui mai mic
  • 250 g fasole verde
  • 500 g cartofi
  • 500 g roşii
  • 250 g mazăre verde
  • 3 cepe
  • 2 linguri unt
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 păhărel de vin dulce
  • sare
  • piper
  • 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns

 

Mod de preparare:

Puiul mic se dezosează ,oasele rămase se pun la fiert în apă.Carnea scoasă de pe oase se toacă mărunt, împreună cu măruntaiele de la amândoi puii.Ceapa se toacă bob de orez şi se pune la călit în untură ,când s-a muiat se adaugă şi carnea tocată cu 1 păhărel de vin, să seînăbuşe.

Fasolea se taie bucăţele morcovii se taie felioare cartofii şi roşiile se taie cubuleţe.Toate legumele se pun în apă, să aştepte.

Când carnea s-a frăgezit, se lasă să se răcească, apoi se freacă cu ouă, sare şi piper. Cu pasta asta se umplu burta şi pielea puiului mare şi se cos cât de cât.

Se unge puiul cu untură şi se dă la cuptor, într-o tavă scăldată în unt.Când s-a rumenit puţin, se adaugă supă de oase de pui clocotită şi se udă puiul des, să nu se ardă.

După 1 jumătate de oră de cuptor, lângă puiul deja pătruns (dacă e încă crud, se mai lasă să fiarbă) se adaugă mazărea, fasolea, roşiile, morco­vii şi cartofii .

Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să se înăbuşe, acoperit, încă 1 jumătate de oră (dacă mai trebuie, se mai pune apă).

Se ia capacul, se lasă să se rumenească totul 10 minute .

Se toacă pastă mărarul şi se presară peste legume, pe lângă pui, care tronează auriu şi dolofan, în mijlocul unui curcubeu vegetal aburind.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.