Pui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi
PrinteazaPui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi
- 36 pui de baltă (numai copanele)
- sare
- piper
- 6 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 lămîie
- 3 linguri sos brun de peşte
- 50 g făină
- 120 g ulei
- 40 g unt
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Copanele se curăţă de piele, se usucă cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei.
Se pun apoi într-o cratiţă. Separat se sotează în unt ceapa şi usturoiul tocate, se pune sare, sosul brun, zeama de lămaie şi vinul.
Acest sos se toarnă peste puii de baltă, se mai fierb 10 minute şi se pune verdeaţă tocată.
Pofta buna!
Sunt bestiali puii de balta. Seamana cu puiul