Pui de caracatita cu sos ragu
PrinteazaPui de caracatita cu sos ragu din: caracatita, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin, rosii.
- 50 ml ulei de măsline
- 500 g pui de caracatiţă opăriţi
- 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 250 ml vin alb
- 2 linguri pastă de tomate
- 625 g roşii lunguieţe, cărnoase, curăţate de pieliţe şi de sâmburi şi tocate mărunt
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă la încins uleiul de măsline; adăugaţi puii de caracatiţă şi căliţi-i până încep să se strângă, adică aproximativ 2 minute. Nu este nici o problemă dacă se şi rumenesc puţin.
Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi amestecaţi bine toate ingredientele, să nu se ardă. Turnaţi în cratiţă vinul şi fierbeţi carnea în continuare, până ce alcoolul s-a evaporat.
Puneţi pasta de tomate şi amestecaţi din nou.
Continuaţi fierberea încă 3-5 minute, până ce sosul scade. In continuare adăugaţi roşiile, potriviţi mâncarea după gust şi fierbeţi-o la foc mic încă vreo 15-25 minute, până ce furculiţa intră bine în carne.
Pofta buna!