Pui delicios cu mere
PrinteazaO reteta de pui delicios cu mere din: esalote, mere, suc de mere, supa de pui, calvados, faina, piper, piept de pui si frisca.
pentru mere:
- 2 eşalote mijlocii tocate fin
- 2 mere de desert curăţate de coajă şi tăiate în felii de 5 mm
- 225 ml suc de mere
- 175 ml supă de pui puţin sărată
- 1 lingură Calvados sau suc de mere
pentru pui:
- 35 g făină
- piper după gust
- 4 bucăţi piept de pui fără piele şi dezosate, de 140 g fiecare
- 2 linguri frişcă lichidă
Mod de preparare:
Se unge o tigaie teflonată mare cu puţin ulei de măsline şi se pune pe foc mediu-iute. Se călesc eşalotele aproximativ 2 minute sau până când se înmoaie. Se adaugă merele şi se călesc aproximativ 3 minute sau până când s-au rumenit puţin. Se adaugă sucul de mere, supa şi Calvadosul. Se fierbe totul, amestecând, aproximativ 5 minute sau până când merele s-au înmuiat. Se transferă într-un castron mediu. Se şterge bine tigaia.
Se amestecă făina cu piperul pe o coală de hârtie pentru copt. Se dă carnea prin făină, apăsând cu mâinile pentru ca făina să adere bine şi carnea să fie aplatizată uniform.
Se unge din nou tigaia cu ulei şi se pune pe foc mediu- iute. Se prăjeşte carnea aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până când s-a rumenit şi este aproape pătrunsă. Se adaugă amestecul cu mere împreună cu zeama lăsată şi se aduce la fierbere, amestecând. Se micşorează flacăra şi se • fierbe la foc mic 2 minute. Se încorporează frişca lichidă şi se serveşte.
Variante: Se serveste această mâncare cu orez sălbatic şi fasole verde, iar la desert mango. Se ia file de curcan în loc de pui. Amestecând frişca lichidă la sfârşit, sosul devine cremos. Este necesară doar o cantitate redusă, care nu afectează modul de alimentaţie sănătos.
Merele conţin acid elagic, o substanţă antioxidantă care protejează împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. De asemenea, ele conţin rutin, un compus chimic care asociat cu vitamina C contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor sangvine.
Pui delicios cu mere
Poftă bună!