Pui delicios cu migdale
PrinteazaO reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia, migdale si sos de soia de amidon.
- 500 g piept de pui
- 100 ml ulei de soia
- 100 g migdale
- 50 ml sos de soia amidon
Mod de preparare:
Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari şi tăvăleşte-le prin amidon. Taie migdalele bucăţi mai mari.
Incălzeşte 60 ml de ulei de soia într-o tigaie şi căleşte bucăţile de carne până când se fac aurii pe toate părţile. Când sunt gata, scoate-le, scurge uleiul din tigaie şi pune-le la loc.
Pune restul de 40 ml de ulei într-o altă tigaie şi prăjeşte foarte puţin, migdalele. Răstoarnă-le în tigaia cu carne, adaugă sosul de soia, un praf de sare şi prăjeşte totul, la foc mare, câteva minute. Serveşte puiul cu migdale fierbinte, însoţit de salată de sezon, după gust.
Varinate: Dacă îţi rămâne carne, poţi s-o toci şi s-o amesteci cu cartofi fierţi şi zdrobiţi, ou şi pesmet. Amestecă bine, modelează crochete din compoziţie şi prăjeşte-le în ulei încins.
Pui delicios cu migdale
Poftă bună!