Pui delicios umplut cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi, ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb, patrunjel, marar, sare si piper.
- 1 pui
- 1kg ciuperci
- 3 cepe mijlocii
- 100 g pesmet
- 150 g caşcaval
- 2-3 morcovi
- 1 ardei roşu
- 1ardei verde
- 2-3 cartofi
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 4-5 linguri vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi de pieliţe puiul, îl speli şi îl scurgi de apă. După ce s-a scurs bine, îl ungi în interior şi în exterior cu unt, sare şi piper. Pentru a fi fraged, îl laşi la rece cât timp se pregăteşte umplutura de ciuperci.Cureţi şi speli ciupercile în câteva jeturi de apă, după aceea le scurgi.
Le toci mărunt şi le pui la călit cu puţin unt şi ceapa tăiată solzişori până capătă o culoare arămie. Laşi la răcit şi între timp toci verdeaţa, razi caşcavalul şi pui pesmetul, sare şi piper şi amesteci bine. Scoţi puiul de la rece şi îl umpli cu compoziţia, îl coşi cu o aţă sau pui câteva scobitori.Aşezi în tavă puiul împreună cu legumele tăiate, sare, piper, ulei şi puţină apă. îl stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
La sfârşit pui 4-5 linguri vin alb, 50 g unt şi mai laşi 5-10 minute în cuptor.
Pofta buna!