Pui Diavola
PrinteazaPui Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru, piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de rosii.
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de sare grunjoasa
- 6 crengute de cimbru proaspat
- piper dupa gust
- chilli dupa gust
- 1 pui intreg (1-2 kg), despicat de-a lungul coloanei (astfel incat sa devina o bucata plata)
- 1 cana de supa de pui
- 1 cana de zeama de la ardei iuti murati, plus cativa ardei
- 2 linguri de sos de rosii
Mod de preparare:
Cu o zi înainte să prepari puiul, amestecă uleiul, sarea, cimbrul, piperul şi chilii într-un castron. Adaugă puiul, avînd grijă să se acopere bine de marinată, apoi acoperă castronul şi lasă la rece peste noapte.
Cu o jumătate de oră înainte de-a te apuca de gătit, scoate puiul din frigider. Preîncălzeşte cuptorul la 190’C. Pune în cuptor un vas ter- morezistent şi lasă-l aproximativ 5 minute.
Scoate vasul din cuptor şi aşază puiul cu pielea în jos. Pune deasupra o tavă sau un capac care să-l preseze. Bagă puiul la cuptor pînă cînd devine auriu-închis şi din carne iese o zeamă limpede în momentul cînd înţepi partea cea mai groasă, aproximativ 45-55 de minute. Pune puiul pe un platou şi lasă zeama în vas.
Pentru a pregăti sosul, pune vasul la foc mediu spre mic şi toarnă supa, zeama de la ardei şi sosul de roşii, răzuind eventualele resturi de pui prăjit. Amestecă pînă cînd lichidul se îngroaşă puţin, aproximativ 5-10 minute. Taie puiul în patru şi serveşte fiecare porţie cu sosul din vasul termorezistent şi cu ardei iuţi muraţi.
Pui Diavola
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui diavolo
- pui diavolo reteta
- pui diavola
- piept de pui diavolo
Foarte bun puiul diavola