Pui si dovlecei marinati la gratar
PrinteazaO reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare.
- 700 g piept de pui
- 4 dovlecei potrivit
- 50 ml ulei
- 50 ml vin alb sec
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- un varf de lingurita piper proaspat macinat
- sare
- bete de frigarui
Mod de preparare:
Taiaţi pe lungime pieptul de pui în felii de circa 5mm grosime, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi puneti-le într-un castron. Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i pe lungime în felii de circa 5mm grosime. Puneţi-i şi pe aceştia în castronul cu feliuţele de piept de pui.
Turnaţi în castron uleiul şi vinul şi adăugaţi usturoiul pisat, ceapa tăiată julienne, felina, dată pe răzătoarea mare, cimbrul, piperul şi sare, după gust. Amestecaţi bine, astfel încât carnea şi feliile de dovlecel să fie bine unse. Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi castronul la frigider pentru 1 oră.
Puneţi feliile de carne pe beţe de frigăruie şi frigeţi-le pe un grătar încins, până se rumenesc bine pe ambele părţi. Tot pe grătar frigeţi şi feliile de dovlecel. Serviţi preparatul fierbinte. ,
Pui si dovlecei marinati la gratar
Pofta buna!