Pui cu dovlecei

Printeaza

Pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A.

 

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 3 dovlecei
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui cu dovlecei: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi ştergeţi-o. Taiaţi-o în fâşii, presăraţi-le cu coriandru, sare şi piper, apoi puneţi-le într-o tigaie, în uleiul încins.

Prăjiţi-le la foc potrivit 5-6 minute, apoi puneţi în tigaie usturoiul tocat mărunt şi dovleceii tăiaţi în bastonaşe subţiri.

Căliţi totul la foc potrivit şi după alte 5-6 minute puneţi pasta de tomate diluată cu vinul.

Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 10 minute. Serviţi preparatul cald, ornat cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.