Pui dulce-acrisor preparat în stil chinezesc
PrinteazaO reteta delicioasa de Pui dulce-acrisor preparat în stil chinezesc din: carne de pui, rosii, castraveti, morcovi, ardei grasi, amidon, pasta de rosii, usturoi, ardei iute, otet, zahar si sare.
- 500 g carne de pui
- 4 roşii
- 2 castraveţi
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 1 lingură amidon
- 2 linguri pastă de roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 5 linguri oţet
- 5 linguri zahăr
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se taie bucati puiul, iar rosiile se taie sferturi. Castravetii, morcovul si arde grasi se taie bucatele de 4 cm.
Se prepară un sos din amidon dizolvat în prealabil în 10 linguri apă, pastă de roşii, usturoi, ardei iute, oţet, zahăr şi sare.
Intr-o tigaie mare se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţelele de pui, amestecându-se.
Se toarnă sosul, apoi se adaugă legumele şi se lasă să fiarbă puţin la foc moale, până ce se întăreşte compoziţia şi devine translucidă. Se serveşte fierbinte.
Pui dulce – acrisor preparat în stil chinezesc
Pofta buna!