Pui cu fasole si dovlecei
PrinteazaPui cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper.
- 500 g muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui)
- 400 g fasole grasa alba
- 1 dovlecel
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura marar
- 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati fasolea, spalati-o si taiati-o in segmente de circa 3-4 cm. Curatati dovleceii de coaja, spalati-i si taiati-i in bastonase, apoi pe acestea taiati-le in segmente de circa 3-4 cm. Spalati muschiuletii, scurgeti-i de apa, presarati-i cu sare si piper si puneti-i intr-o tigaie, in uleiul incins.
Acoepriti tigaia cu un capac si caliti-i inabusit circa 30 de minute. Separat, intr-o alat tigaie caliti inabusit, in 4-5 linguri de ulei si 50 ml apa, fasolea impreuna cu dovlecelul tocat. Cand fasolea s-a inmuiat, adaugati coriandrul, usturoiul tocat marunt si potrivit de sare si piper.
Mai lasati la foc mic 5 minute, apoi puneti in tigaie bucatelele de carne. Acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati 1-2 minute la foc mic. Presarati mararul tocat marunt si serviti cate 3-4 muschiuleti de pui la o portie, alaturi de fasole si dovlecel.
Pui cu fasole si dovlecei
Pofta buna!