Pui cu fasole in sos
PrinteazaPui cu fasole in sos din: pulpe de pui, piept de pui, morcovi, fasole verde, ulei, faina, unt, ceapa verde, sare, piper.
- 4 pulpe de pui
- 2 piepti de pui
- 600 g morcovi
- 600 g fasole verde intreaga
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 2 linguri unt
- 2 fire ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentează carnea cu sare şi piper şi ţine-o 15 minute la frigider într-un castron acoperit. Curăţă morcovii şi pune-i întregi la fiert în putină apă cu sare. Adaugă fasolea verde netăiată. Când legumele sunt moi, scoate-le din apa care se păstrează.
Păstrează întregi morcovii mai mici pentru decor, ceilalţi îi treci printr-o sită metalică. Piureul obţinut, pune-l într-o tigaie cu untul topit.
Dizolvă făina în câteva linguri din zeama în care au fiert legumele. Când amestecul este omogen, fără cocoloaşe, toarnă-l peste piureul de morcovi din tigaie.
Adaugă atâta zeamă de legume câtă este necesară pentru a obtine un sos care are consistenţa aluatului pentru clătite. Fierbe 15 minute sosul şi apoi ia-l de pe foc. Dacă sosul este prea gros, mai adaugă zeamă de legume. Păstrează-l acoperit, la cald.
Unge carnea cu ulei şi apoi frige-o la grătar pe toate părţile. Când este gata, scoate-o pe un platou. Serveşte pulpele întregi, pieptul tăiat în felii, împreună cu morcovi întregi, fasole verde fiartă şi sos de morcovi.
Pui cu fasole in sos
Pofta buna!