Pui cu fasole verde si ceapa
PrinteazaPui cu fasole verde si ceapa din: pui, fasole verde, verdeata, ceapa, rosii, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 1 pui mijlociu
- 1 kg fasole verde
- verdeaţă tocată
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 2 roşii decojite
- 1 ceapă
- sare
- usturoi
Mod de preparare Pui cu fasole verde si ceapa:
Curăţaţi puiul, goliţi-l de măruntaie, spălaţi-l în mai multe ape, tranşaţi-l în bucăţi potrivite si prăjiţi-l în ulei până se rumeneşte carnea. Lăsaţi la cald.
Curăţaţi fasolea de codiţe si capete, rupeţi păstăile prea lungi în 2-3 bucăţi, spălaţi cu apă călduţă, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă care clocoteşte.
Când fasolea s-a înmuiat (15 min, fierbere la foc potrivit, cu vasul acoperit), adăugaţi ceapa şi usturoiul călite în ulei, roşiile tăiate felii subţiri, sarea necesară şi verdeaţa tocată fin.
Lăsaţi să fiarbă împreună 20 minute până scade sosul mâncării.
Serviţi friptura de pui (eventual şi măruntaiele) cu porţii de fasole verde şi pâine proaspătă, lângă vin alb demisec.
Pofta buna!