Pui cu fasole verde si ceapa

Printeaza

Pui cu fasole verde si ceapa din: pui, fasole verde, verdeata, ceapa, rosii, usturoi, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 pui mijlociu
  • 1 kg fasole verde
  • verdeaţă tocată
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 2 roşii decojite
  • 1 ceapă
  • sare
  • usturoi

 

Mod de preparare Pui cu fasole verde si ceapa:

Curăţaţi puiul, goliţi-l de măruntaie, spălaţi-l în mai multe ape, tranşaţi-l în bucăţi potrivite si prăjiţi-l în ulei până se rumeneşte carnea. Lăsaţi la cald.

Curăţaţi fasolea de codiţe si capete, rupeţi păstăile prea lungi în 2-3 bucăţi, spălaţi cu apă călduţă, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă care clocoteşte.

Când fasolea s-a înmuiat (15 min, fierbere la foc potrivit, cu vasul acoperit), adăugaţi ceapa şi usturoiul călite în ulei, roşiile tăiate felii subţiri, sarea necesară şi verdeaţa tocată fin.

Lăsaţi să fiarbă împreună 20 minute până scade sosul mâncării.

Serviţi friptura de pui (eventual şi măruntaiele) cu porţii de fasole verde şi pâine proaspătă, lângă vin alb demisec.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.