Pui cu fasole verde
PrinteazaO reteta de pui cu fasole verde din: carne de pui, unt, usturoi, sare, piper, vin alb, supa de pasare, fasole verde, rosii cherry si parmezan.
- 400 g carne de pui (piept sau pulpa superioara dezosata)
- 80 g unt
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 100 ml supa de pasare
- 400 g fasole verde
- 4 ciorchini de rosii cherry
- 4 lingurite parmezan
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite. Intr-o tigaie cu capac se topesc 40 g unt si se rumeneste carnea de jur-imprejur. Se adauga felii de usturoi si se prejesc putin (cu atentie sa nu se arda). Se sareaza, se pipereaza si se stinge cu vin; se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul.
Se toarna supa si se lasa sa se inabuse la foc moale timp de 15 minute. Se fierbe fasolea verde la abur circa 7 minute. Se trece jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca se topesc 30 g unt si se adauga fasolea fiarta; se lasa sa se caleasca circa 3 minute amestecand.
Se scot apoi pastaile, se sareaza si se pastreaza la cald. In tigaie se adauga restul de unt si rosiile; se sareaza, se pipereaza si se coc pana ce le plezneste pielea. Pe farfuriile preincalzite se repartizeaza mai intai fasolea verde, apoi carnea si rosiile. Se presara eventual parmezan.
Pui cu fasole verde
Pofta buna!