Pui fiert cu legume de primăvară
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din: piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni, legume si patrunjel.
- 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare
- 900 ml bulion de pui
- 3 linguri sherry sec sau vin alb sec
- 1 bouquet garni
- 650 g legume diverse, cum ar fi sparanghel, ştiuleţi de porumb tineri, broccoli, morcovi, conopidă, praz şi varză creaţă
ornare:
- pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare sau o tigaie adâncă se pun piepţii de pui, bulionul sau vinul si bouquet garni. Se lasă să dea într-un clocot la foc puternic, apoi se reduce focul, se acoperă si se lasă puiul să fiarbă încet 20 de minute. Se îndepărtează, dacă este nevoie, spuma formată.
Intre timp, se taie legumele în bucăţi de mărimea unei înghiţituri. După ce puiul a fiert 20 de minute, se adaugă legumele, se acoperă şi se continuă fierberea 5 minute sau până când acestea au devenit moi ori până când lichidul, care se scurge din pui, atunci când este înţepat, este limpede.
Se scoate bouquet-ul garni. Se scot cu o spumieră legumele şi piepţii de pui. Se aşază în castroane, piepţii pu- nându-se deasupra. Piepţii se pot lăsa întregi sau se pot tăia felii, după cum se doreşte. Se presară pătrunjel şi se servesc.
Pui fiert cu legume de primăvară
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pui fiert cu legume