Pui fiert in lapte de cocos
PrinteazaPui fiert in lapte de cocos din: ananas, cartofi, anason, ulei, ardei, ceapa, piept de pui, lapte de cocos, rom, usturoi, mazare, fasole, nuca de cocos.
- 1 1/2 ananas, curăţat şi tăiat în cubuleţe
- 500 g cartofi dulci, tăiaţi în cubuleţe
- 2 bucăţi anason stelat
- 200 ml ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1-2 ardei iuţi, curăţaţi şî tăiaţi mărunt
- 6 fileuri de piept de pui
- 425 ml lapte de cocos
- 60 ml rom alb
- 1 cană cu supă de pui sau 1 cub de supă
- 2 căţei de usturoi, feliaţi
- 1 pungă cu fasole verde, fiartă, scursă, pentru a servi
- mazăre, pentru a servi
- nucă de cocos şi fulgi de cocos rumeniţi, pentru a servi
Mod de preparare:
Păstrează deoparte un sfert din ananas. Pune ananasul rămas şi cartofii dulci într-o cratiţă. Adaugă anasonut stelat şi toarnă puţină apă.
Acoperă cu capac şi lasă să fiarbă până se înmoaie cartofii şi ananasul, la tigaia de pe foc şi lasă deoparte.
Incălzeşte uleiul de măsline intr-o tigaie şi adaugă jumătate din ceapa tăiată.
Sotează la foc mic timp de 5 minute, adaugă ardeiul iute şi sotează încă 5 minute, până se înmoaie. Scurge cartofii dulci şi ananasul. Scoate anasonul şi adaugă ceapa călită.
Lasă deoparte în timp ce prepari carnea.
Incălzeşte laptele de cocos, romul, supa de pui, ceapa rămasă şi usturoiul, într-o tigaie. Când încep să fiarbă, adaugă carnea. Acoperă şi fierbe 8 minute, până se pătrunde. Nu o fierbe prea mult, deoarece va fi prea tare.
Scoate carnea din tigaie şi las-o deoparte.
Adaugă 100 ml din acest lichid în amestecul de cartofi şi ananas. Pune totul într-un blenderşi mixează. Asezonează după gust.
Pentru a servi, pune o lingură plină cu piure cald pe farfurie şi cu dosul lingurii întinde-l pe margine. Taie carnea în felii şi pune-le deasupra.
Garniseşte cu fasole verde, cuburi de ananas, mazăre şi nucă de cocos.
Pofta buna!