Pui fiert inăbuşit cu sos de lămaie şi ciuperci
PrinteazaO reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie, ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde.
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g flecare
- sare şi piper negru
- sucul de la 2 lămâi
- 150 g ciuperci, tăiate în sferturi
- 125 ml bulion de pui
- 1 lingură cimbru sau maghiran proaspăt, tocat
- 6 fire de ceapă verde, tocată fin
ornare:
- câteva crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare. Se aşază piepţii unul lângă altul şi se rumenesc pe toate părţile. Se asezonează piepţii cu sare şi piper negru, apoi se adaugă sucul de lămâie, ciupercile si bulionul. Se acoperă şi se dau într-un clocot, apoi se reduce flacăra.
Se lasă să fiarbă încet, amestecând ocazional, timp de 20 de minute sau până când lichidul care se scurge din pui, atunci când este înţepat, este limpede. Se poate adăuga bulion sau apă dacă lichidul în care fierb puii s-a evaporat prea repede; la final, când puii sunt gata, ar trebui să mai rămână în cratiţă ceva lichid. Se scot piepţii din cratiţă şi se păstrează la cald.
Se fierbe sosul din cratiţă până când devine mai gros. Se adaugă în el cimbrul sau maghiranul şi ceapa verde. Se potriveşte de gust. Piepţii de pui se servesc stropiţi cu sosul de ciuperci şi ornaţi cu crenguţe de cimbru.
Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci
Poftă bună!