Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde
PrinteazaPui cu fistic, cocos si pasta de curry verde din: piepţi de pui, conservă de lapte de nucă de cocos, fistic, ceapa, ardei iuti verzi, usturoi, rădăcină de ghimbir, seminţe de coriandru, piper negru, sare de mare Maldon, frunze de lămâie verde, tulpini de citronelă, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lamai.
Ingrediente:
- 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, tăiaţi în 5 bucăţi mari
- 1 x 400 ml conservă de lapte de nucă de cocos
- 1 mână de fistic tocat
Pentru pasta de curry verde:
- 6 cepe verzi, spălate şi curăţate
- 4-6 ardei iuţi verzi de mărime medie curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir decojita şi tocată mărunt
- 1 lingură de seminţe de coriandru pisate sau zdrobite
- 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- sare de mare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
- câteva frunze de lămâie verde rupte cu mâna
- 2 tulpini de citronelă, curăţate şi tocate mărunt
- 2 mâini zdravene de busuioc proaspăt, cu tulpină cu tot
- 3 mâini zdravene de coriandru proaspăt, cu tulpină cu tot
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- coaja şi sucul de la 3-4 lămâi verzi, după gust
Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele de la pasta verde de curry într-un robot de bucătărie şi centrifugaţi până când totul devine o pastă verde şi omogenă.
Marinaţi bucăţile de pui în putină pastă timp de 30 de minute.
Puneţi-le într-o cratiţă sau un wok încins, împreună cu puţin ulei. Prăjiţi 4 minute, apoi adăugaţi restul marinatei.
Turnaţi laptele de nucă de cocos, amestecaţi şi fierbeţi la foc mic timp de 8 minute, până când se face puiul.
Asezonaţi după gust. Aroma ar trebui să fie puţin înţepătoare, dar foarte proaspătă şi plăcută.
Presăraţi fisticul şi câteva frunze de coriandru şi serviţi cu orez fiert sau tăiţei; ori cu o salată din bucăţi de nucă de cocos, roşii, castraveţi şi lămâie verde.
Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde
Pofta buna!