Pui la foc iute cu alune caju
PrinteazaO reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute.
Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca numeroase feluri de mâncare chinezeşti. Este important de reţinut faptul că, înainte de a le prepara astfel, trebuie să aveţi pregătite toate ingredientele, iar legumele să fie tocate înainte să încingeţi wokul. De când începeţi să le gătiţi, durează doar 1 minut până când mâncarea e gata de pus pe masă.
- 2-3 piepturi de pui fără os şi piele, în total aproximativ 400 g
- sare de mare şi piper negru
- 2 linguri de ulei vegetal sau de arahide
- 50 g de alune caju
- 1 ceapă mică, curăţată şi tocată
- 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 1 ardei iute roşu-uscat, tăiat bucăţele de 1 cm
- 3 fire de ceapă verde, curăţate şi tăiate pe diagonală în bucăţi de 3 cm
- 1 1/2 linguri de sos de peşte
- 1 lingură de sos de soia
- puţin zahăr tos
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi feliat pe diagonală
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui cubuleţe şi daţi-le cu un praf de sare şi cu puţin piper. Lăsaţi-le deoparte. Incingeţi uleiul într-un wok sau într-o tigaie lată. Adăugaţi alunele caju şi lăsaţi-le la foc mic, până când se rumenesc uşor. Scoateţi-le din wok cu o paletă şi puneţi-le deoparte.
Adăugaţi ceapa şi usturoiul în wok şi căliţi-le la foc iute 3-4 minute. Puneţi ardeiul iute uscat, apoi bucăţile de pui. Prăjiţi totul la foc iute timp de 2 minute, până când carnea devine opacă. Adăugaţi ceapa verde, sosul de peşte, sosul de soia şi puţin zahăr şi mai prăjiţi încă 1 minut. La sfârşit, adăugaţi ardeiul roşu feliat şi alunele caju prăjite. Amestecaţi bine şi opriţi focul.
Puneţi amestecul pe o farfurie caldă sau împărţiţi-l în boluri calde şi serviţi-l imediat, cu orez cu iasomie, proaspăt pregătit la aburi.
Pui la foc iute cu alune caju
Pofta buna!
alunele caju trebuie sa fie prajite sau crude ?
Merci