Pui fraged cu masline si rosii
PrinteazaPui fraged cu masline si rosii din: pui, rosii, usturoi, faina, masline, sare, piper, vin alb sec, masline verzi, busuioc, paine bagheta, oua de prepelita, suc de lamaie, patrunjel.
- 1 pui (circa 1 kg)
- 500 g rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de masline
- sare
- piper
- 250 ml vin alb sec
- 40 g masline verzi, fara samburi
- 4 fire busuioc, tocate
- 8 felii paine bagheta
- 8 oua de prepelita
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spală şi se şterge carnea. Se desprind pulpele şi pieptul. Se decojesc roşiile, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi.
Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se tăvălesc bucăţile de pui prin făină. Se prăjeşte mai întâi pieptul, de jur împrejur, apoi şi copanele, în 3 linguri de ulei de măsline încins la foc moderat; se condimentează.
Se scoate numai pieptul şi se păstrează la cald. 2 Se dau în tigaie roşiile şi usturoiul.
Se sting cu vin şi se lasă să se înăbuşe la foc moale 20 min. Cu puţin timp înainte de a fi gata se adaugă măsline şi busuioc.
Se prăjeşte pâinea baghetă. Se prepară ochiuri din ouăle de prepeliţă, în restul de ulei.
Bucăţile de pui se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se servesc cu suc de roşii şi măsline şi se presară pătrunjel.
Se aşază ochiurile pe feliile de baghetă şi se repartizează câte două pe fiecare farfurie.
Pui fraged cu masline si rosii
Pofta buna!