Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde

Printeaza

Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde, castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet, ulei si patrunjel.

 

Ingrediente:Pui_fript_în_crusta_cu_sos_de_ceapa_verde

  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 castravete
  • 1 lingura unt
  • 100 ml supa
  • 150 g smantana
  • sare
  • piper
  • 1 pui (circa 1kg)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 130 g pesmet
  • 500 ml ulei pentru fritat
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa albă. Se taie ron­dele ceapa verde. Se decojeşte castravetele şi se taie în două pe lung; se curăţă de seminţe, pulpa se taie cubuleţe.

Se căleşte ceapa în unt, cu 1/3 din cantitatea de castravete. Se adaugă supă şi se lasă să fiarbă la foc moale 5 min.

Se adaugă smântână şi se pasează. Apoi se adaugă restul de castravete şi ceapa verde; se condimentează.

Se spală carnea, se şterge şi se taie în 12 bu­căţi; se condimentează. Se bat ouăle.

Bucăţile de carne se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în cele din urmă prin pesmet; se scutură exce­sul de pesmet. Se încinge uleiul până la 170°C.

Bucăţile de pui se prăjesc în ulei (în 2 porţii); se lasă să se rumenească.

Apoi se curăţă pătrun­jelul, se spală, se şterge şi se adaugă în uleiul încins pentru cca 1 min.

Se scot toate pe pro­soape de hârtie, să se scurgă de grăsime. Se decorează cu felii de lămâie.

 

Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde

Pui_fript_în_crusta_cu_sos_de_ceapa_verde

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.