Pui fript cu ghimbir si coriandru
PrinteazaPui fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir, coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 iaurturi natur
- ghimbir pisat
- coriandru pisat
- paprica
- chimen pisat
- ardei iute de Cayenne
- colorant alimentar rosu
- 1 pui
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Amestecaţi tocătura cu iaurturile, 1 linguriţă de ghimbir, tot atîta coriandru, paprica şi chi- men, cîteva prafuri de ardei de Cayenne şi 3 picături de colorant. Tăiaţi puiul bucăţi şi scoateţi pielea. Străpungeţi carnea din loc în loc, stropiţi cu zeamă de lămîie şi puneţi bucăţile de carne în marinata de iaurt. Păstraţi la rece o noapte.
Aprindeţi cuptorul şi puneţi bucăţile de pui pe grătar, strecurînd dedesubt tava în care să se scurgă sosul. Puneţi bucăţile de carne în cuptor, la jumătatea acestuia, şi lăsaţi-le să se frigă 35-40 de minute întorcîndu-le şi ungîndu-le de mai multe ori cu marinată.
Serviţi puiul cu rondele de ridiche albă şi de roşii cu coriandru proaspăt, ciboulette tocată, sferturi de lămîie galbenă şi verde.
Pofta buna!