Pui fript cu gulie si morocov
PrinteazaPui fript cu gulie si morocov din: pătrunjel, morcovi, gulii, ceapa, ghimbir, piper de Cayenne, chimen negru, pătrunjel verde, cuişor, sare, supă de legume, pui.
- 250 g pătrunjel
- 250 g morcovi
- 250 g gulii
- 2 cepe
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1/2 linguriţă piper de Cayenne
- 1 praf chimen negru
- 2 linguriţe pătrunjel verde tocat
- 1 cuişor
- sare
- 300 ml supă de legume
- 1 pui mare (cca 1,8 kg)
Mod de preparare:
Se curăţă legumele: pătrunjelul, morcovul şi gulia se taie cubuleţe (cca 2×2 cm). Ceapa se taie felii. Se aşază legumele într-o cratiţă, se adaugă ghimbir, piper, chimen şi pătrunjel verde şi se amestecă, se adaugă cuişorul, se sărează şi se stinge cu supă.
Se acoperă vasul cu un capac şi se coc înăbuşit la cuptorul încălzit la 120°C. între timp se mai adaugă supă, dacă este necesar. Legumele se servesc alaturi de puiul preparat in paralel, grill.
Pui fript cu gulie si morocov
Pofta buna!