Pui fript cu mirodenii
PrinteazaPui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.
- 1 pui mare
- 1 cana de lemn de mar (facultativ)
- 12 catei de usturoi
- 1 lingura boia iute
- 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat
- 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1 lingura sare
- 1 lingura piper macinat
Mod de preparare:
Inmuiaţi talaşul în apă cel puţin 30 min. Puneţi în blender toate condimentele şi uleiul; procesaţi, până devin o pastă omogenă. Ştergeţi bine puiul de apă, inclusiv pe interior. Apăsaţi bine puiul pe piept, ca să-1 mai aplatizaţi. Frecaţi-1 uniform cu pasta de condimente.
Faceţi jarul, grupaţi-l pe o jumătate din vatră şi presăraţi deasupra 1/2 din talaşul ud; pe partea rămasă liberă puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă.
Puneţi puiul pe grătar, cu pieptul în jos, în dreptul tăvii de aluminiu. Acoperiţi grătarul cu capacul special. După 40 min, întoarceţi puiul; adăugaţi cărbuni, dacă e nevoie, şi restul de talaş ud. Acoperiţi iar şi lăsaţi-1 la fript până e bine pătruns.
Pofta buna!