Pui fript cu mirodenii

Printeaza

Pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Gratar

  • 1 pui mare
  • 1 cana de lemn de mar (facultativ)
  • 12 catei de usturoi
  • 1 lingura boia iute
  • 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat
  • 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper macinat

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi talaşul în apă cel puţin 30 min. Puneţi în blender toate condimentele şi uleiul; procesaţi, până devin o pastă omogenă. Ştergeţi bine puiul de apă, inclusiv pe interior. Apăsaţi bine puiul pe piept, ca să-1 mai aplatizaţi. Frecaţi-1 uniform cu pasta de condimente.

Faceţi jarul, grupaţi-l pe o jumătate din vatră şi presăraţi deasupra 1/2 din talaşul ud; pe partea rămasă liberă puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă.

Puneţi puiul pe grătar, cu pieptul în jos, în dreptul tăvii de aluminiu. Acoperiţi grătarul cu capacul special. După 40 min, întoarceţi puiul; adăugaţi cărbuni, dacă e nevoie, şi restul de talaş ud. Acoperiţi iar şi lăsaţi-1 la fript până e bine pătruns.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.