Pui fript cu varză de Bruxelles

Printeaza

O reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper.

Inrgediente:Pui fript cu varză de Bruxelles

  • 1 kg pui
  • 100 g unt
  • 1,5 varză de Bruxelles
  • 100 g caşcaval
  • 50 g făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 25 g bulion
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi puiul, îl tai bucăţi, îl sărezi şi îl prăjeşti în 50 g de unt. în untul rămas căleşti făina, o stingi cu laptele ameste­cat cu smântână şi bulionul, adaugi carnea şi fierbi 20 de minute.

Fierbi varza de Bruxelles timp de 20 de minute în apă cu sare, o scurgi bine şi o aşezi într- un vas termorezistent uns cu unt.

Presari peste varză caşcaval ras, torni pe dea­supra unt topit şi dai vasul la cuptor pentru gratinare.

La servit, lângă fiecare porţie de carne, pui 2-3 verze, iar peste, torni 2-3 linguri din sosul în care a fiert carnea.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.