Pui fript cu varză de Bruxelles
PrinteazaO reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper.
- 1 kg pui
- 100 g unt
- 1,5 varză de Bruxelles
- 100 g caşcaval
- 50 g făină
- 300 ml lapte
- 200 g smântână
- 25 g bulion
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi puiul, îl tai bucăţi, îl sărezi şi îl prăjeşti în 50 g de unt. în untul rămas căleşti făina, o stingi cu laptele amestecat cu smântână şi bulionul, adaugi carnea şi fierbi 20 de minute.
Fierbi varza de Bruxelles timp de 20 de minute în apă cu sare, o scurgi bine şi o aşezi într- un vas termorezistent uns cu unt.
Presari peste varză caşcaval ras, torni pe deasupra unt topit şi dai vasul la cuptor pentru gratinare.
La servit, lângă fiecare porţie de carne, pui 2-3 verze, iar peste, torni 2-3 linguri din sosul în care a fiert carnea.
Poftă bună!