Pui fript în crustă de miere cu chili
PrinteazaPui fript în crustă de miere cu chili din: pui, sare, piper, ceapa, foi de dafin, cartofi, bacon, portocale, miere, unt, bulion, fulgi de chili, rosii uscate.
- 1 pui (circa 1,6 kg)
- sare
- piper
- 2 cepe
- 3 foi de dafin
- 1 kg cartofi
- 4 felii bacon
- 3 portocale
- 2 linguri miere
- 1 lingura unt
- 1 lingurita bulion
- fulgi de chili
- 30 g rosii uscate conservate in ulei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală puiul, se şterge şi se condimentează. Se toacă ceapa. Se aşază puiul într-o tavă şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa. Se adaugă 300 ml apă, ceapa şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se coace la cuptor 1 oră, timp în care se stropeşte periodic cu zeama lui.
Se curăţă cartofii, se taie pe lung şi se condimentează. Se aşază de jur împrejurul puiului. Se pun deasupra feliile de bacPn, se scoate capacul şi se coace încă 20-25 min. Se stoarce sucul de la portocale şi se dă în clocot cu 1 linguriţă de miere, unt, piper şi bulion; se fierbe până se reduce volumul la jumătate.
Se adaugă încă o linguriţă de miere şi chili şi se unge puiul cu acest amestec. Se taie felii portocala rămasă, roşiile se taie fâşii şi se adaugă la cartofi, împreună cu sosul; se mai coc 15 min.
Pui fript în crustă de miere cu chili
Pofta buna!