Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel

Printeaza

Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel din: pui, sare, piper, oua, boia dulce, faina, pesmet, ulei, patrunjel, ceapa rosie, otet si ulei.

 

Ingrediente:Pui_fript

  • 2 pui (a circa 1 kg)
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 lingurita boia dulce
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 2 l ulei pentru friteuza
  • 1 legatrura mare patrunjel
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri otet
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se spală puii, se şterg şi se taie în două, pe lung. Se îndepărtează pielea. Bucăţile de pui se sărează şi se piperează.

Se bat ouăle cu boia. Pe câte o farfurie se aşază făina, respectiv pesme­tul.

Se încinge grăsimea în friteuză sau într-o cratiţă mare cu pereţi înalţi.

Se tăvălesc bucăţile de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în fi­nal prin pesmet.

Se prăjesc pe rând în grăsimea încinsă cea 17-20 de minute până devin rumene-aurii.

Se scot şi se lasă să se scurgă de exce­sul de grăsime pe prosoape de hârtie.

Pentru salată, se spală şi se scutură pătrunjelul; se rup frunzuliţele. Se curăţă ceapa şi se taie rondele.

Ambele se aşază într-un castron.

Se prepară o vinegretă din sare, piper, oţet şi ulei; se ameste­că împreună cu ingredientele de salată.

Salata se serveşte alături de bucăţile de pui fripte şi se ornează după fantezie.

 

Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel

Pui_fript

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. e buna reteta pentru cand ai mai multi invitati la masa

  2. Bine mai arata puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.