Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel
PrinteazaPui fript invelit intr-o manta aurie de snitel din: pui, sare, piper, oua, boia dulce, faina, pesmet, ulei, patrunjel, ceapa rosie, otet si ulei.
- 2 pui (a circa 1 kg)
- sare
- piper
- 3 oua
- 1 lingurita boia dulce
- 100 g faina
- 100 g pesmet
- 2 l ulei pentru friteuza
- 1 legatrura mare patrunjel
- 2 cepe rosii
- 3 linguri otet
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spală puii, se şterg şi se taie în două, pe lung. Se îndepărtează pielea. Bucăţile de pui se sărează şi se piperează.
Se bat ouăle cu boia. Pe câte o farfurie se aşază făina, respectiv pesmetul.
Se încinge grăsimea în friteuză sau într-o cratiţă mare cu pereţi înalţi.
Se tăvălesc bucăţile de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în final prin pesmet.
Se prăjesc pe rând în grăsimea încinsă cea 17-20 de minute până devin rumene-aurii.
Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Pentru salată, se spală şi se scutură pătrunjelul; se rup frunzuliţele. Se curăţă ceapa şi se taie rondele.
Ambele se aşază într-un castron.
Se prepară o vinegretă din sare, piper, oţet şi ulei; se amestecă împreună cu ingredientele de salată.
Salata se serveşte alături de bucăţile de pui fripte şi se ornează după fantezie.
Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel
Pofta buna!
e buna reteta pentru cand ai mai multi invitati la masa
Bine mai arata puiul asta