Pui fript, cu sos de roşii
PrinteazaPui fript, cu sos de roşii din: pui, sunca afumata, lamaie, unt, usturoi, spaghete, sos de rosii, frunze de tarhon.
- 1 pui mare
- 30 g sunca afumata
- 1 lamaie
- 50 g unt
- usturoi
- spaghete
- sos de rosii
- frunze de tarhon
Mod de preparare:
Cureţi puiul şi îl speli bine. In interiorul lui introduci untul, zeama de la o jumătate de lămâie şi usturoi pisat. Cealaltă jumătate de lămâie o tai felii şi cu ea căptuşeşti pieptul.
Tai şunca felii şi o pui într-o cratiţă în care aşezi şi puiul. Introduci tava în cuptor, pentru 1 oră.
Intre timp, fierbi spaghetele, pe care apoi le strecori şi le treci sub un jet de apă rece. Faci un dressing din sosul de roşii aromatizat cu câteva frunze de tarhon sau cu un căţel de usturoi.
Puiul îl serveşti cu o garnitură de spaghete fierte, acoperite cu sos.
Pui fript, cu sos de roşii
Pofta buna!
Simplu si bun puiul asta