Pui fript

Printeaza

Pui fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola, ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper si cimbru.

Ingrediente:Retete pentru gratar

  • 1 pui mare
  • 1 cutie mare de bere
  • 1 cana talas
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita piper macinat mare

sos:

  • 1/2 cana cola
  • 1/2 cana ketchup
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/2 lingurita ceapa granulata
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 cub cu aroma de afumatura dizolvat in 1-2 lingura apa fierbinte
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Deschideţi cutia de bere şi beţi jumătate din ea. Daţi cu grijă câteva găuri suplimentare în capac. Inmuiaţi 1 oră talaşul în apă. Puneti o tavă de unică folosinţă din aluminiu în centrul vetrei grătarului. Puneţi cărbuni încinşi în jurul tăvii, începeţi să pregătiţi puiul, amestecând sarea, zahărul, boiaua şi pipeţul.

Tăiaţi gâtul, târtiţa şi vârfurile aripilor puiului, spălaţi-1 şi ştergeţi-1 bine. Eliminaţi grăsimea în exces. începând de la gât, băgaţi uşor degetele şi dezlipiţi pielea de pe carne. Frecaţi carnea de sub piele cu 2 linguri din amestecul cu boia. Frecaţi pe exterior cu alte 2 linguri din amestec.

Pudraţi bine interiorul puiului cu alte 2 linguri de condiment. Puneţi cu grijă restul de amestec în berea din cutie. Ţineţi cutia cu gura în sus şi înfigeţi puiul în ea, cu cavitatea abdominală în jos. Scurgeţi talaşul de apă şi puneţi 1/2 din el pe cărbunii încinşi. Puneţi pe grătar o tablă, în dreptul tăvii goale, şi deasupra ei puiul, sprijinit pe cutia de bere şi pe vârfurile copanelor.

Acoperiţi grătarul cu capacul special şi lăsaţi puiul să se coacă cca 2 ore. După 1 oră, adăugaţi restul de talaş ud şi cărbuni. Când este gata, luaţi cu grijă puiul, scoateţi cutia şi puneţi puiul pe un platou. Preparaţi sosul: puneţi ingredientele într-o crăticioară şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic, 5-6 min.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.