Pui fripti la tava
PrinteazaPui fripti la tava din: pui, untura, apa, sare.
- 2 pui măricei
- 2 linguri unsoare (untură de porc)
- apă
- sare
Mod de preparare:
Tăiem, curăţăm şi spălăm bine doi pui mai mari, apoi îi lăsăm o jumătate de oră în apă rece, după care îi dăm cu sare şi îi punem într-o tavă potrivită cu mărimea lor.
Punem peste ei două linguri de unsoare şi 6-8 linguri de apă.
Dăm tava la cuptor, la foc bun, întorcând puii din când în când şi stropindu-î cu zeamă din tavă; dacă scade zeama, adăugăm câte puţină apă.
Când s-au rumenit pe toate părţile, îi scoatem din cuptor, îi tăiem în bucăţi pe care le aranjăm pe un platou.
Se servesc cu garnitură de cartofi pai şi cu orice fel de salată.
Pofta buna!